Kész visszavonni a jászberényi önkormányzat feloszlatárásól szóló javaslatát a DK képviselője

POLITIKA
szeptember 16., 10:16
comments 2

Miután a jászberényi Fidesz-frakció is beállt a DK-s Gedei József javaslata mögé, amivel a helyi képviselő-testület feloszlatását kezdeményezte, a képviselő gyorsan közölte, hogy félreértés történhetett.

photo_camera Gyurcsány Ferenc és Gedei József Fotó: Dr. Gedei József/Facebook

Péntek délelőtt Gedei már arról írt az oldalán, hogy a jobbikos polgármester, Budai Lóránt korábbi javaslatára „kérésére, biztatására” nyújtotta be az indítványt, mivel két éve neki is volt hasonló javaslata, amit aztán a Fidesz nem szavazott meg. Igaz, a DK-s politikus csütörtökön még azzal indokolta a feloszlató javaslat benyújtását, hogy „Budai Lóránt a kezdeti lépések után mellőzte a DK-t. Az MSZP-s Balogh Bélára támaszkodva, önállóan hozta meg döntéseit.”

Most Gedei hamis látszatnak nevezte, hogy „a javaslat és a szándék nem magától a polgármestertől származna, hanem ellenkezőleg, én kívánnám a Fidesszel szövetkezve a testület feloszlatását”. És ha Budai kijelenti, hogy a „jövőbeli politikáját Jászberény fejlődése érdekében alakítja át”, akkor kész visszavonni a feloszlatásról szóló javaslatot.

Budai Lóránt is megosztotta az oldalán a DK és a Fidesz összebútorozásáról szóló cikket, amihez ennyit írt: „MEGÁLLÍTANAK FÉLÚTON?”

A jászberényi önkormányzati testületben a megalakulása óta patthelyzet uralkodik, mivel 7 ellenzéki (Közösen Jászberényért Egyesület), 7 fideszes és egy mihazánkos képviselőből áll. Azonban Gedei néha a fideszesekkel szavazott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt