Kész visszavonni a jászberényi önkormányzat feloszlatárásól szóló javaslatát a DK képviselője

POLITIKA
2022 szeptember 16., 10:16
comments 2

Miután a jászberényi Fidesz-frakció is beállt a DK-s Gedei József javaslata mögé, amivel a helyi képviselő-testület feloszlatását kezdeményezte, a képviselő gyorsan közölte, hogy félreértés történhetett.

photo_camera Gyurcsány Ferenc és Gedei József Fotó: Dr. Gedei József/Facebook

Péntek délelőtt Gedei már arról írt az oldalán, hogy a jobbikos polgármester, Budai Lóránt korábbi javaslatára „kérésére, biztatására” nyújtotta be az indítványt, mivel két éve neki is volt hasonló javaslata, amit aztán a Fidesz nem szavazott meg. Igaz, a DK-s politikus csütörtökön még azzal indokolta a feloszlató javaslat benyújtását, hogy „Budai Lóránt a kezdeti lépések után mellőzte a DK-t. Az MSZP-s Balogh Bélára támaszkodva, önállóan hozta meg döntéseit.”

Most Gedei hamis látszatnak nevezte, hogy „a javaslat és a szándék nem magától a polgármestertől származna, hanem ellenkezőleg, én kívánnám a Fidesszel szövetkezve a testület feloszlatását”. És ha Budai kijelenti, hogy a „jövőbeli politikáját Jászberény fejlődése érdekében alakítja át”, akkor kész visszavonni a feloszlatásról szóló javaslatot.

Budai Lóránt is megosztotta az oldalán a DK és a Fidesz összebútorozásáról szóló cikket, amihez ennyit írt: „MEGÁLLÍTANAK FÉLÚTON?”

A jászberényi önkormányzati testületben a megalakulása óta patthelyzet uralkodik, mivel 7 ellenzéki (Közösen Jászberényért Egyesület), 7 fideszes és egy mihazánkos képviselőből áll. Azonban Gedei néha a fideszesekkel szavazott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.