Melegedőszobákkal készül a télre a Központi Statisztikai Hivatal

ÉLET
2022 szeptember 16., 10:37
comments 10

A Központi Statisztikai Hivatal körlevélben értesítette munkatársait, hogy a hideg időszakban melegedőszobákat alakítanak ki, ahol az átfagyott munkatársak felengedhetnek – írja a Klubrádió.

A Klubrádió kérdésére a Központi Statisztikai Hivatal kommunikációs osztálya azt írta, hogy „eleget téve az energiatakarékossági elvárásoknak, ugyanakkor szem előtt tartva munkatársainak igényeit”, jelen pillanatban is dolgoznak „az energiamegtakarításra vonatkozó intézkedési terven”. Az egyelőre nem derült ki, hogy a KSH-n kívül máshol is lesznek-e melegedőszobák a közigazgatásban.

Gulyás Gergely két hete jelentette be a Kormányinfón, hogy a kormány arra kötelezi az állami intézményeket (a kórházakat és a szociális intézményeket kivéve), hogy 25 százalékkal csökkentsék a gázfelhasználást. Ami azt jelenti, hogy az állami intézményekben, így például a Miniszterelnökségen is 18 fok lehet a fűtési maximum. Ami egyébként szabálysértő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.