Gulyás: marad az árstop az üzemanyagnál és az alapvető élelmiszereknél


Köszönönjük, hogy velünk voltak!

2022 szeptember 17., 12:26

Túl vagyunk a koronavírus járványon

Mondta Gulyás.

2022 szeptember 17., 12:26

A kormány egyetért az egészségügyi szakmai kollégium javaslatával

Azzal, ami kötelezővé teszi, hogy a terhes nők meghallgassák a magzat szívhangját, ha terhességmegszakítást kérnek. Ezt a Telex kérdésére mondta el Gulyás.

2022 szeptember 17., 12:22

A HirTv azt kéri Gulyás Gergelytől, hogy értékelje, hogy egyre több időközi választáson nyernek kormánypárti jelöltek

Gulyás szerint a rendkívüli helyzetben összefogásnak volna helye, az ellenzék nem ezt követi, ezt pedig vélhetően még az ő választóik sem értékelik.

2022 szeptember 17., 12:22

Gulyás: Mi nem jósolunk a háború kimenetelével kapcsolatban

Az ukrán hadihelyzet változása hat-e a magyar kormány álláspontjára, hogy ezt a háborút csak Oroszország nyerheti meg, és nem érdemes a megszálló oroszok elleni harcoló ukránoknak fegyvert szállítani, kérdezte a 444 a kormányinfón. Gulyás elmondta, hogy sosem az esélyekből indultak ki, hanem speciális helyzetben van az ország, mert csak Kárpátalján át tudnánk fegyvert szállítani, célponttá téve a régiót.

Gulyás szerint amúgy a magyar kormánynak a kezdetektől világos véleménye volt a háborúról a kezdetektől fogva, ami megegyezett a 26 többi tagállam véleményévéel, de hogy ebből milyen teendő következik és milyen orosz magatartást lehet feltételezni, abban nem feltétlenül értünk egyet a többiekkel, főleg a baltiakkal és a lengyelekkel.

2022 szeptember 17., 12:17

A miskolci gimnázium igazgatóhelyettesének leváltásáról kérdezzük Gulyás minisztert

Gulyás elmondta, hogy alapesetben ő sem értene egyet azzal, ha csak a tiltakozás miatt történt volna ilyen, de elmondása szerint őt arról tájékoztatták, hogy az igazgatóhelyettes megsértette a jogszabályokat, és ez ok lehetett a leváltásra.

Újabb kérdésünkre elmondja, hogy a kormány ellen minden törvényes eszközzel lehet tiltakozni, és szerinte nem igaz, hogy bárki fenyegetné a tiltakozó pedagógusokat, egyszerűen vannak a tiltakozás jogszerű és jogszerűtlen formái. Németországban még sztrájkjoga sincs a tanároknak, teszi hozzá a miniszter, még itt van, és a törvénysértés egy tanártól nem fogadható el, akkor sem, ha ezt a helyes célért teszi.

2022 szeptember 17., 12:14

Gulyás nem tud arról, hogy az amerikaiak szóltak volna itteni orosz befolyásolási kísérletről

Arra a kérdésre, hogy milyen minimálbérrel számol a kormány, a miniszter elmondta, hogy ezt a munkaadók és a munkavállalók megegyezésére bízzák, mint egy évtizede mindig.

2022 szeptember 17., 12:13

"Ami ott le van írva, abból úgy semmi nem igaz"

mondja Gulyás a kötcsei Orbán-beszéd tartalmáról szóló Szabad Európa cikkről, amiről a hvg.hu kérdezte. Szerinte ezek a szivárogtatások mostanában nagyon rosszul sikerülnek.

2022 szeptember 17., 12:11

A kormány teljes nyugalommal várja az Európai Bizottság döntését

Közölte Gulyás, arra a kérdésre, hogy vannak-e vészforgatókönyveik, ha a Bizottság esetleg forrásokat tartana vissza.

2022 szeptember 17., 12:08

A Magyar Fórum kérdez most

Mentálhigiénés okokból ezt nem közvetítjük, de ezt a korábbi cikkünket ajánljuk a témában.

2022 szeptember 17., 12:07

89 téli napra elegendő a gáztartalékunk

Ebben az ipari és a lakossági fogyasztás is benne van. Ha csak a lakosságit néznénk, 185 napról van szó.

2022 szeptember 17., 12:05

A kormány felmérte, hány háztartásban tudnának barnakőszénnel fűteni

Azt látják, hogy nagyon komoly energiaspórolás érhető el így, ezért ma hoznak olyan döntést, ami lehetővé teszi, hogy a kitermelhető barnakőszén mennysiége nagy mértékben növekedjen.

2022 szeptember 17., 12:04

Az abortusztörvény nem módosult, mondja el Gulyás

De van egy egészségügyi szakmai kollégium, ami irányelvet fogalmazott meg, ezt fogadták most el, ettől még a nők döntési szabadsága szerinte nem sérült.

2022 szeptember 17., 12:03

Olyan helyzet nem állhat elő, hogy kórházat vagy rendelőintézetet be kelljen zárni

Mondta el Gulyás miniszter, arra a kérdésre, hogy támogatja-e majd a kormány a kórházakat az emelkedő energiaárak miatt.

2022 szeptember 17., 12:02

A benzin- és élelmiszerárstop december végéig marad most, a kamatstop június végéig

Mivel azt félévente kell meghosszabbítani. A kamatstop a jelzáloghitelekről szól, Nagy Márton szerint a családokat most nem lehetne azzal terhelni, hogy a nagyobb kamatok megjelenjenek a törlesztőkben.