Erős földrengés rázta meg Tajvan délkeleti részét, épületek dőltek össze, járművek zuhantak le egy hídról

katasztrófa
2022 szeptember 18., 10:57

Tajvan ritkán lakott délkeleti részét 6,8-as erősségű földrengés rázta meg vasárnap – közölte a sziget időjárási hivatala. Az amerikai földtani intézet a rengést 7,2-es erősségűnek és 10 km-es mélységűnek mérte.

Az epicentrum Taitung megyében volt. A rengés Tajvan-szerte érezhető volt, a fővárosban, Tajpejben is megremegtek az épületek. Ugyanebben a térségben már szombat este is volt egy 6,4-es erősségű földmozgás.

link Forrás

A tajvani tűzoltóság közlése szerint vasárnap két személy rekedt egy összedőlt épületben, míg három embert, akik járműve lezuhant egy megrongálódott hídról, sikeresen kimentettek és kórházba szállítottak.

A kelet-tajvani Dongli állomáson három kocsi leszaladt a sínekről, miután a peron védőtetejének egy része leomlott, közölte a vasúttársaság. A tűzoltóság szerint egy ember megsérült. A Chike-hegységben mintegy 68 ember esett csapdába egy elzárt út miatt, itt sérültek nincsenek. (via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.