Erős földrengés rázta meg Tajvan délkeleti részét, épületek dőltek össze, járművek zuhantak le egy hídról

katasztrófa
2022 szeptember 18., 12:57

Tajvan ritkán lakott délkeleti részét 6,8-as erősségű földrengés rázta meg vasárnap – közölte a sziget időjárási hivatala. Az amerikai földtani intézet a rengést 7,2-es erősségűnek és 10 km-es mélységűnek mérte.

Az epicentrum Taitung megyében volt. A rengés Tajvan-szerte érezhető volt, a fővárosban, Tajpejben is megremegtek az épületek. Ugyanebben a térségben már szombat este is volt egy 6,4-es erősségű földmozgás.

link Forrás

A tajvani tűzoltóság közlése szerint vasárnap két személy rekedt egy összedőlt épületben, míg három embert, akik járműve lezuhant egy megrongálódott hídról, sikeresen kimentettek és kórházba szállítottak.

A kelet-tajvani Dongli állomáson három kocsi leszaladt a sínekről, miután a peron védőtetejének egy része leomlott, közölte a vasúttársaság. A tűzoltóság szerint egy ember megsérült. A Chike-hegységben mintegy 68 ember esett csapdába egy elzárt út miatt, itt sérültek nincsenek. (via Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.