Három helyen van vasárnap időközi önkormányzati választás, ebből a zuglói tűnik a legérdekesebbnek

POLITIKA
2022 szeptember 18., 06:56
comments 1

A főváros XIV. kerületében, Zuglóban a 9. egyéni választókerületben a Párbeszéd nemrég megválasztott társelnöke, Szabó Rebeka országgyűlési képviselő lett, így a lemondása miatt időközi választást tartanak.

Feltehetően az utóbbi időszak konfliktusai miatt – ami többek között a kerületi vagyonkezelő új vezetőjének megválasztása körül bontakozott ki – a mostani választáson az MSZP és a polgármester, Horváth Csaba sem támogatta a közös ellenzéki jelöltet, a párbeszédes Kökény Dalmát. A Telex megkereste az MSZP sajtóosztályát azzal, hogy miért nem állt be a párt a közös ellenzéki jelölt mögé, választ azonban nem kaptak. Horváth Csaba saját nevében a lapnak úgy fogalmazott, csak annak tud támogatást és segítséget nyújtani, aki ezt kéri és elfogadja. A választáson összesen négy jelölt indul, 6442 ember szavazhat.

Budapest XI. kerületében, Újbudán az 5. és a 14. egyéni választókerületben is képviselőt választanak. Előbbiben Orosz Anna, utóbbiban Bedő Dávid lemondása miatt lett erre szükség, mivel áprilisban mindketten beültek a parlamentbe. Az 5. egyéni választókerületben öt jelölt indul, 5756-an szavazhatnak. Két jelölt indul a 14. egyéni választókerületben, rájuk 7217 választópolgár szavazhat.

A működéshez szükséges létszám alá csökkent a képviselők száma Hantoson, így ott három önkormányzati képviselőt választanak. A választáson tíz jelölt indul, a névjegyzékben 755-en szerepelnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.