Beutazási tilalmat vezet be az orosz turisták számára Lengyelország, Észtország, Lettország és Litvánia

szeptember 19., hétfő 14:35
6

Új korlátozásokat vezet be mától Lengyelország, Észtország, Lettország és Litvánia, a szárazföldi határaikat is lezárják Oroszország előtt - írja az Aljazeera és a Reuters.

Az EU Oroszországgal szembeni szankcióinak részeként már korábban lezárta légi határait és betiltott minden Oroszországból induló járatot, így csak vasúti és közúti útvonalak maradtak elérhetők. Eddig. A ma meghozott beutazási tilalom elsősorban azokat a turistákat és orosz kivándorlókat célozza, akik valamelyik szárazföldi határon szeretnének beutazni a schengeni övezetbe.

A Narva folyó az észt-orosz határon. Fotó: BENJAMIN FURST/Hans Lucas via AFP

A szankció a menedékkérőkre, a kamionosokra, az EU-s országok állandó lakosaira és a családtagjaikat látogatókra nem vonatkozik, tehát ők továbbra is átjöhetnek a határokon. Az öt Oroszországgal határos uniós ország közül Finnország határai még nyitva állnak, de a finnek is nehezítettek a vízumigénylési procedúrán.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt