Beutazási tilalmat vezet be az orosz turisták számára Lengyelország, Észtország, Lettország és Litvánia

POLITIKA
2022 szeptember 19., 14:35
comments 6

Új korlátozásokat vezet be mától Lengyelország, Észtország, Lettország és Litvánia, a szárazföldi határaikat is lezárják Oroszország előtt - írja az Aljazeera és a Reuters.

Az EU Oroszországgal szembeni szankcióinak részeként már korábban lezárta légi határait és betiltott minden Oroszországból induló járatot, így csak vasúti és közúti útvonalak maradtak elérhetők. Eddig. A ma meghozott beutazási tilalom elsősorban azokat a turistákat és orosz kivándorlókat célozza, akik valamelyik szárazföldi határon szeretnének beutazni a schengeni övezetbe.

photo_camera A Narva folyó az észt-orosz határon. Fotó: BENJAMIN FURST/Hans Lucas via AFP

A szankció a menedékkérőkre, a kamionosokra, az EU-s országok állandó lakosaira és a családtagjaikat látogatókra nem vonatkozik, tehát ők továbbra is átjöhetnek a határokon. Az öt Oroszországgal határos uniós ország közül Finnország határai még nyitva állnak, de a finnek is nehezítettek a vízumigénylési procedúrán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.