Németország hozzácsap még négy önjáró tarackot az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányhoz

háború
szeptember 19., 17:17
comments 25

Németország októberben további négy tüzérségi löveget ( PzH 2000) szállít Ukrajnának, közölte a német védelmi minisztérium. Ezen kívül kétezer darab megfelelő lőszert is biztosítanak hozzájuk.

photo_camera PzH 2000 önjáró tarack Fotó: CHRISTOF STACHE/AFP

A Németország és Hollandia által szállított önjáró lövegek jól beváltak a csatában. Ukrajna elismerően nyilatkozott a rendszerről, és kifejezte, hogy további tarackokat szeretne. Németország, hogy tovább támogassa Ukrajnát a brutális orosz támadás elleni bátor harcban, eleget tesz ennek a kérésnek, és most további négy ilyen ágyút biztosít” - mondta Christine Lambrecht német védelmi miniszter.

Németország a háború kitörése óta 10 darab önjáró tarackot adományozott Ukrajnának. Ugyanakkor modern harckocsikat továbbra sem akarnak az ukránoknak adni. A múlt héten a németek újabb rakéta-sorozatvetőket és páncélozott szállítójárműveket ígértek Ukrajnának, valamint Görögországgal együttműködve szovjet gyártmányú harcjárművekkel is segítheti a védekezést az orosz támadás ellen. (Welt)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt