Németország hozzácsap még négy önjáró tarackot az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányhoz

háború
2022 szeptember 19., 17:17
comments 25

Németország októberben további négy tüzérségi löveget ( PzH 2000) szállít Ukrajnának, közölte a német védelmi minisztérium. Ezen kívül kétezer darab megfelelő lőszert is biztosítanak hozzájuk.

PzH 2000 önjáró tarack
photo_camera PzH 2000 önjáró tarack Fotó: CHRISTOF STACHE/AFP

A Németország és Hollandia által szállított önjáró lövegek jól beváltak a csatában. Ukrajna elismerően nyilatkozott a rendszerről, és kifejezte, hogy további tarackokat szeretne. Németország, hogy tovább támogassa Ukrajnát a brutális orosz támadás elleni bátor harcban, eleget tesz ennek a kérésnek, és most további négy ilyen ágyút biztosít” - mondta Christine Lambrecht német védelmi miniszter.

Németország a háború kitörése óta 10 darab önjáró tarackot adományozott Ukrajnának. Ugyanakkor modern harckocsikat továbbra sem akarnak az ukránoknak adni. A múlt héten a németek újabb rakéta-sorozatvetőket és páncélozott szállítójárműveket ígértek Ukrajnának, valamint Görögországgal együttműködve szovjet gyártmányú harcjárművekkel is segítheti a védekezést az orosz támadás ellen. (Welt)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.