Egymás után két menekülteket szállító hajó is bajba került Ciprus közelében

külföld
2022 szeptember 20., 12:55

Ciprustól kétszáz kilométernyire hajókkal és repülőkkel vonultak ki a helyi hatóságok hétfő este, miután értesültek egy több mint háromszáz embert szállító veszteglő hajóról. A hajó Libanonból indult, menekültek utaztak rajta.

photo_camera Ciprusi tengerpart Fotó: ALEX MITA/AFP

Kereskedőhajók is besegítettek a mentésbe, az utasokat többek között egy, a Marshall-szigetek lobogója alatt közlekedő hajó vitte végül Ciprusra.

Órákkal később egy másik hajóról érkezett segélykérés, amely Ciprus déli részén került bajba. „A hajó léket kapott, segítséget kértek” – mondta a mentést koordináló egység parancsnokhelyettese.

A menekülteket már partra szállították. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.