„Halál a diktátorra!” – skandálta a tüntető tömeg az iráni Kermanban

külföld
2022 szeptember 20., 20:17
comments 11

Harmadik napja tartanak a tüntetések Iránban, amelyek részben a politikai vezetéssel és a gazdasági válsággal való elégedetlenség, részben Mahsa Amini halála miatt robbantak ki. A fiatal iráni nőt erkölcsrendészek verték agyon, mert – úgymond – nem tartotta be a hidzsáb viselésére vonatkozó szabályokat. Halála a vallási elnyomás szimbólummá vált a napokban.

A Reuters egy Twitter-fiókra hivatkozva állítja, 13 városban voltak és vannak tüntetések, és több mint 250 embert tartóztattak le. Ezeket az információkat még nem sikerült megerősíteni.

link Forrás

Egyre több videó kering viszont a közösségi médiában, amiken különböző városokban zajló megmozdulásokat látni.

link Forrás

Egy másikon egy nő levágja a haját Kerman főterén, miközben az emberek azt skandálják, „Halál a diktátorra!”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.