300 ezer tartalékost mozgósíthat Oroszország

külföld
2022 szeptember 21., 07:02
comments 29

Putyin részleges mozgósítást bejelentő beszéde után az orosz közmédia egy előre felvett interjút közölt Szergej Sojgu védelmi miniszterrel, melyből kiderült, hogy az elnöki rendelet nagyjából 300 ezer tartalékost érinthet, írja a Reuters.

A katonai tapasztalatokkal rendelkező tartalékosok közül fognak behívni embereket, tette hozzá a miniszter, és a tartalékosok katonai kiképzésen fognak átesni, mielőtt a frontra küldenék őket. A diákok és azok, akik korábban csak sorkatonaként szolgáltak, mentesültek a behívó alól. A miniszter beszélt arról is, hogy Oroszországnak jelentős, több millió fős tartaléka van, ebből hívnak be 300 ezer embert.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.