300 ezer tartalékost mozgósíthat Oroszország

külföld
2022 szeptember 21., 07:02

Putyin részleges mozgósítást bejelentő beszéde után az orosz közmédia egy előre felvett interjút közölt Szergej Sojgu védelmi miniszterrel, melyből kiderült, hogy az elnöki rendelet nagyjából 300 ezer tartalékost érinthet, írja a Reuters.

A katonai tapasztalatokkal rendelkező tartalékosok közül fognak behívni embereket, tette hozzá a miniszter, és a tartalékosok katonai kiképzésen fognak átesni, mielőtt a frontra küldenék őket. A diákok és azok, akik korábban csak sorkatonaként szolgáltak, mentesültek a behívó alól. A miniszter beszélt arról is, hogy Oroszországnak jelentős, több millió fős tartaléka van, ebből hívnak be 300 ezer embert.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.