Hitler-bajszos, horogkeresztes Orbán-fotót ragasztottak az észt fővárosban a magyar nagykövetség címerére

külföld
2022 szeptember 22., 09:55

Tallinnban, Észtország fővárosában több plakát is megjelent, amely Hitler-bajusszal, homlokán vörös horogkereszttel ábrázolja Orbán Viktort – írja az RTL egy Reddit-poszt alapján.

A bajszos Orbán-fotót többek közt a tallinni magyar nagykövetség címerére is felragasztották, a kép alatt pedig egy szöveg is olvasható:

„Ez Orbán Viktor, Magyarország elnöke (sic). Tetszik neki Ukrajna orosz inváziója, szereti a halott ukránokat, és még egy egy orosz atomerőmű létesítését is jóváhagyta az országában. MAGYARORSZÁG EGYÜTTMŰKÖDIK OROSZORSZÁGGAL, ÍGY NEM LEHET AZ EU RÉSZE. Mondjátok meg Magyarországnak, hogy ne vásároljanak többé orosz energiát, amit az ukrán emberek véréből finanszíroznak.” A szöveg végén egy link is található, ami a Human Rights Watch weboldalára irányít.

photo_camera Fotó: Reddit
photo_camera Fotó: Reddit

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.