Novaja Gazeta: Akár 1 millió oroszt is elvihetnek Ukrajnába harcolni

háború
2022 szeptember 22., 13:11
comments 19
photo_camera Fotó: Kreml/AFP

Egy orosz kormánytisztviselő szerint a Kreml nem elégszik meg 300 ezer tartalékos mozgósításával, a tervek szerint egymillió embert akarnak Ukrajnába vinni harcolni – írja a külföldre űzött orosz lap, a Novaja Gazeta.

A névtelen forrás szerint a részleges mozgósításról szóló rendelet 7., titkosított bekezdésében Vlagyimir Putyin elnök engedélyt ad arra, hogy a védelmi minisztérium akár egymillió embert is mozgósítson. A forrás szerint a számot többször is javították, végül egymillióval számoltak. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.