Többemeletnyit zuhanva meghalt Anatolij Gerascsenko, a Moszkvai Repülési Intézet korábbi rektora

baleset
2022 szeptember 22., 16:57
comments 22

Meghalt Anatolij Gerascsenko, a Moszkvai Repülési Intézet korábbi rektora, az egyetem közölte, hogy bizottságot állítanak fel a baleset kivizsgálására – írja a Business Insider.

Anatolij Gerascsenko, a Moszkvai Repülési Intézet korábbi rektora
photo_camera Anatolij Gerascsenko, a Moszkvai Repülési Intézet korábbi rektora Fotó: Moszkvai Repülési Intézet

A Moszkvai Repülési Intézet közleménye szerint a 72 éves férfi – aki 1977 óta dolgozott a keleti blokk egyik legfőbb mérnökképzőjén, 2007 és 2015 között ő volt a rektor, most pedig a rektor tanácsadójaként dolgozott – „balesetben” vesztette életét.

Az orosz Izvesztyija úgy tudja, hogy Gerascsenko „jelentős magasságból esett le” és „többemeletnyit zuhant” az egyetem egyik lépcsőházában. A mentők már holtan találták.

Az orosz–ukrán háború kitörése óta tucatnyi magas beosztású orosz halt meg rejtélyes módon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.