Kiesett egy orosz oligarcha a jachtjából

külföld
2022 szeptember 13., 07:26
comments 46

Meghalt Ivan Pecsorin orosz oligarcha, miután a hírek szerint szombat éjjel vízbe esett a jachtjáról Vlagyivosztok közelében. Több mint egy napig keresték a holttestét, mire megtalálták. A Kreml-párti Pravda arról ír, Pecsorin és barátai ittasan szálltak hajóra.

Putyin elnök jóvoltából Pecsorin felelt az orosz sarkvidéki területek olaj- és gázmezőinek hasznosításáért, illetve a keleti térség légi iparában is vezető pozíciót töltött be. Mindkettő kulcsfontosságú területnek számít, amiket az Ukrajna elleni háború megindítása óta nyugati szankciók sújtanak.

Vlagyimir Putyin Vlagyivosztokban szeptember 7-én.
photo_camera Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon Fotó: SERGEI BOBYLYOV/AFP

Pecsorin is előadást tartott nemrég a Keleti Gazdasági Fórumon, ahol Putyin szintén beszédet mondott.

Ez a sokadik eset az utóbbi időben, amikor egy orosz oligarcha furcsa körülmények közt hal meg.

  • Nemrég kiesett a kórház ablakán a Lukoil igazgatója.
  • A Novatek nevű gázipari vállalat egykori második embere, Szergej Protoszenyja és a Gazprombank egykori alelnöke, Vlagyiszlav Avajev egyaránt öngyilkos lett áprilisban, miután megölték a családtagjaikat. A két mészárlás egymás után történt de különböző helyeken: az első Barcelonában, a második Moszkvában.
  • Márciusban Vaszilij Melnyikov üzletember is hasonló körülmények közt halt meg.
  • Májusban a Lukoil volt topmenedzsere, Alekszandr Szubbotin holttesttét találták meg Moszkva közelében, Mitiscsi településen egy sámán pincéjében.

(Fox, Mirror)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.