Kiesett a kórház ablakából az orosz Lukoil igazgatója

külföld
2022 szeptember 01., 08:39

67 évesen meghalt Ravil Maganov, a Lukoil igazgatója, miután kizuhant egy moszkvai kórház ablakából, írja a Reuters. A hírt megerősítette a vállalat is, a közlemény szerint Maganov súlyos betegség után hunyt el.

photo_camera A Lukoil belgiumi központja Fotó: Valeria Mongelli/Hans Lucas via AFP

Maganov 1993 óta dolgozott a Lukoilnál, Oroszország második legnagyobb olajvállalatánál, amelynek 2020-tól volt a vezetője. Szoros kapcsolat fűzte a Lukoil egyik alapítójához, Vagit Alekperovhoz, aki áprilisban mondott le a cég elnöki posztjáról, miután Nagy-Britannia szankciót vetett ki rá az ukrajnai háború miatt.

A Lukoil márciusban közleményt adott ki arról, mennyire aggasztók a „tragikus ukrajnai események”, a „fegyveres konfliktus mielőbbi befejezésére” szólított fel, és részvétet nyilvánított minden áldozat felé. Maganov testvére egy közepes méretű olajcég, a Tatneft főnöke.

Nem ő az első mostanában

Mint a hvg.hu is emlékeztet rá, az elmúlt hónapokban több orosz üzletember halt meg furcsa körülmények között.

  • A Novatek nevű gázipari vállalat egykori második embere, Szergej Protoszenyja és a Gazprombank egykori alelnöke, Vlagyiszlav Avajev egyaránt öngyilkos lett áprilisban, miután megölték a családtagjaikat. A két mészárlás egymás után történt de különböző helyeken: az első Barcelonában, a második Moszkvában.
  • Márciusban Vaszilij Melnyikov üzletember is hasonló körülmények közt halt meg.
  • Májusban a Lukoil volt topmenedzsere, Alekszandr Szubbotin holttesttét találták meg Moszkva közelében, Mitiscsi településen egy sámán pincéjéban.
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.