Kiesett a kórház ablakából az orosz Lukoil igazgatója

külföld
szeptember 1., 8:39
comments 26

67 évesen meghalt Ravil Maganov, a Lukoil igazgatója, miután kizuhant egy moszkvai kórház ablakából, írja a Reuters. A hírt megerősítette a vállalat is, a közlemény szerint Maganov súlyos betegség után hunyt el.

photo_camera A Lukoil belgiumi központja Fotó: VALERIA MONGELLI/Hans Lucas via AFP

Maganov 1993 óta dolgozott a Lukoilnál, Oroszország második legnagyobb olajvállalatánál, amelynek 2020-tól volt a vezetője. Szoros kapcsolat fűzte a Lukoil egyik alapítójához, Vagit Alekperovhoz, aki áprilisban mondott le a cég elnöki posztjáról, miután Nagy-Britannia szankciót vetett ki rá az ukrajnai háború miatt.

A Lukoil márciusban közleményt adott ki arról, mennyire aggasztók a „tragikus ukrajnai események”, a „fegyveres konfliktus mielőbbi befejezésére” szólított fel, és részvétet nyilvánított minden áldozat felé. Maganov testvére egy közepes méretű olajcég, a Tatneft főnöke.

Nem ő az első mostanában

Mint a hvg.hu is emlékeztet rá, az elmúlt hónapokban több orosz üzletember halt meg furcsa körülmények között.

  • A Novatek nevű gázipari vállalat egykori második embere, Szergej Protoszenyja és a Gazprombank egykori alelnöke, Vlagyiszlav Avajev egyaránt öngyilkos lett áprilisban, miután megölték a családtagjaikat. A két mészárlás egymás után történt de különböző helyeken: az első Barcelonában, a második Moszkvában.
  • Márciusban Vaszilij Melnyikov üzletember is hasonló körülmények közt halt meg.
  • Májusban a Lukoil volt topmenedzsere, Alekszandr Szubbotin holttesttét találták meg Moszkva közelében, Mitiscsi településen egy sámán pincéjéban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt