Kiesett a kórház ablakából az orosz Lukoil igazgatója

külföld
2022 szeptember 01., 08:39
comments 26

67 évesen meghalt Ravil Maganov, a Lukoil igazgatója, miután kizuhant egy moszkvai kórház ablakából, írja a Reuters. A hírt megerősítette a vállalat is, a közlemény szerint Maganov súlyos betegség után hunyt el.

photo_camera A Lukoil belgiumi központja Fotó: Valeria Mongelli/Hans Lucas via AFP

Maganov 1993 óta dolgozott a Lukoilnál, Oroszország második legnagyobb olajvállalatánál, amelynek 2020-tól volt a vezetője. Szoros kapcsolat fűzte a Lukoil egyik alapítójához, Vagit Alekperovhoz, aki áprilisban mondott le a cég elnöki posztjáról, miután Nagy-Britannia szankciót vetett ki rá az ukrajnai háború miatt.

A Lukoil márciusban közleményt adott ki arról, mennyire aggasztók a „tragikus ukrajnai események”, a „fegyveres konfliktus mielőbbi befejezésére” szólított fel, és részvétet nyilvánított minden áldozat felé. Maganov testvére egy közepes méretű olajcég, a Tatneft főnöke.

Nem ő az első mostanában

Mint a hvg.hu is emlékeztet rá, az elmúlt hónapokban több orosz üzletember halt meg furcsa körülmények között.

  • A Novatek nevű gázipari vállalat egykori második embere, Szergej Protoszenyja és a Gazprombank egykori alelnöke, Vlagyiszlav Avajev egyaránt öngyilkos lett áprilisban, miután megölték a családtagjaikat. A két mészárlás egymás után történt de különböző helyeken: az első Barcelonában, a második Moszkvában.
  • Márciusban Vaszilij Melnyikov üzletember is hasonló körülmények közt halt meg.
  • Májusban a Lukoil volt topmenedzsere, Alekszandr Szubbotin holttesttét találták meg Moszkva közelében, Mitiscsi településen egy sámán pincéjéban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.