Erős garanciákat ad a kormány az Integritási Hatóság függetlenségére

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 szeptember 23., 18:45
comments 38
  • Benyújtotta az Integritási Hatóság felállításáról szóló javaslatot a kormány.
  • Ennek a felállítása a legkomolyabb vállalás, amit a kormány annak érdekében tett, hogy az EU ne vonjon el háromezer milliárd forintnyi támogatást.
  • Komoly garanciákat adnak a Hatóság függetlenségére. Például nem lehet elnöke senki, aki az előző öt évben kormányzati, önkormányzati posztot töltött be.
  • Sőt, még olyan se, aki akár csak önkéntesként pártnak, pártalapítványnak dolgozott.
  • A Hatóság pereket indíthat, eljárásokat folytathat.
  • A Hatóságnál bárki panasszal élhet, akár névtelenül is.

Autonóm államigazgatási szervként hozza létre a kormány az Integritási Hatóságot, aminek a felállítása az egyik feltétele annak, hogy az EU ne vonjon meg összesen 7,5 milliárd euró, vagyis 3000 milliárd forintnyi támogatást Magyarországtól. Navracsics Tibor, az uniós források kezeléséért felelős miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy még ezen a héten benyújtják a javaslatot a független integritási hatóság felállításáról.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.