Olaszországot egy olyan jövőtől féltik, ami Magyarországon a jelen

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
szeptember 24., 11:55
comments 16

Vasárnap előrehozott választásokat tartanak Olaszországban, amit minden megbízható előrejelzés szerint a jobbközép szövetség fog megnyerni Giorgia Meloni vezetésével. A választásokat azután kellett kiírni, hogy megbukott Mario Draghi kormánya, amiben valószínűleg vastagon benne volt az ősztől kormányzásra készülő jobboldali pártok vezetőinek keze is.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a legtöbb szavazatot, a voksok mintegy 25 százalékát Meloni pártja, a posztfasiszta Olasz Testvérek (FdI) kapja, 21-22 százalék jut a balközép Demokrata Pártnak (PD), 13 a populista Öt Csillagnak (M5S), 12 Matteo Salvini szélsőjobboldali pártjának, a Ligának (Lega), és 7-8 százalék szavaz majd Silvio Berlusconi korábbi miniszterelnök pártjára, a Hajrá Olaszországra (Forza Italia).

A jobbközép szövetség (tagjai: Olasz Testvérek, Hajrá Olaszország, Liga) kormányra kerülésének lehetősége és Giorgia Meloni, mint jövőbeli miniszterelnök személye sokakra a frászt hozza. Tény, hogy a második világháború óta először alakulhat szélsőjobboldali kormány Olaszországban.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt