Iráni drónokkal támadhatták Odesszát

külföld
2022 szeptember 25., 11:08
comments 10

Az ukrán hadsereg szerint iráni gyártású drónokkal bombázták vasárnapra virradóra Odesszát az oroszok - írja az AFP. Az ukránok szerint három "kamikaze drón" vett célba egy adminisztratív épületet a belvárosban, ezek közül egyet sikerült még a becsapódás előtt lelőni. Halálos áldozatot nem követelt a támadás.

Az ukrán erők szerint ismét iráni gyártású drónokkal támadták a várost. Két napja már azonosítottak ilyen drónokat, akkor két civil áldozata volt a támadásnak.

photo_camera Drónt tesztel az iráni haditengerészet. Fotó: -/AFP

Arról már korábban is lehetett olvasni, hogy Oroszország Iránhoz és Észak-Koreához fordult katonai utánpótlásért, köztük drónokért, mert a nemzetközi szankciók miatt sehonnan máshonnan nem tudja beszerezni az utánpótláshoz szükséges alkatrészeket. Ezért Ukrajna "barátságtalanra" rontotta az Iránnal fenntartott diplomáciai kapcsolatokat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.