Egy 17 éves fiú szivárogtathatta ki a GTA VI felvételeit

bűnügy
szeptember 26., 9:23
comments 2

Csütörtök este letartóztattak egy 17 éves oxfordshire-i fiatalembert feltehetően a közelmúltban történt Uber és Grand Theft Auto VI kiszivárogtatásokkal kapcsolatban, írja a HVG a Kotaku cikkére hivatkozva. A rendőrség nem közölte, hogy miért tartóztatták le a fiút, egyelőre őrizetben van.

Ahogy arról beszámoltunk, a közelmúltban feltörték a Grand Theft Auto-sorozatot fejlesztő Rockstar cég szervereit, és kiraktak 3 gigabyte méretben összesen 90 videót az internetre, melyeken a GTA VI játékmenetének felvételei láthatóak. A videókat posztoló felhasználó, „teapotuberhacker” azt állította, hogy az Uber rendszere ellen is elkövetett egy támadást.

A The Desk azt írja, hogy a rendőrség kiberbűnözéssel foglalkozó részlege tartóztatta le. Az ügy az FBI érdeklődését is felkeltette. A csütörtök este Oxfordshire-ben letartóztatott tizenéves hacker kapcsolatban állhat a „Laspus$” nevű hackercsoporttal. A csoport állítólag más nagyvállalatokat, köztük az Ubert, a Microsoftot és a Samsungot is meghackelték, jellemzően adat- és információlopás céljából.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt