Egy 17 éves fiú szivárogtathatta ki a GTA VI felvételeit

bűnügy
2022 szeptember 26., 09:23

Csütörtök este letartóztattak egy 17 éves oxfordshire-i fiatalembert feltehetően a közelmúltban történt Uber és Grand Theft Auto VI kiszivárogtatásokkal kapcsolatban, írja a HVG a Kotaku cikkére hivatkozva. A rendőrség nem közölte, hogy miért tartóztatták le a fiút, egyelőre őrizetben van.

Ahogy arról beszámoltunk, a közelmúltban feltörték a Grand Theft Auto-sorozatot fejlesztő Rockstar cég szervereit, és kiraktak 3 gigabyte méretben összesen 90 videót az internetre, melyeken a GTA VI játékmenetének felvételei láthatóak. A videókat posztoló felhasználó, „teapotuberhacker” azt állította, hogy az Uber rendszere ellen is elkövetett egy támadást.

A The Desk azt írja, hogy a rendőrség kiberbűnözéssel foglalkozó részlege tartóztatta le. Az ügy az FBI érdeklődését is felkeltette. A csütörtök este Oxfordshire-ben letartóztatott tizenéves hacker kapcsolatban állhat a „Laspus$” nevű hackercsoporttal. A csoport állítólag más nagyvállalatokat, köztük az Ubert, a Microsoftot és a Samsungot is meghackelték, jellemzően adat- és információlopás céljából.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.