Feltörték a Rockstar szerverét, és kiraktak videókat a GTA VI-ból

TECH
2022 szeptember 19., 14:23
comments 1

A Grand Theft Auto-sorozatot fejlesztő Rockstar megerősítette, hogy valóban olyan videók szivárogtak ki a hétvégén, melyek a készülő GTA VI-ból származnak, és ezeket a vállalat hálózatáról lopták le, írja a Verge.

A Rockstar hétfőn közleményt rakott ki a Twitterére, melyben azt írták, hogy nemrég jogsértő módon behatoltak a rendszerükbe, és ellopták a következő GTA felvételeit, melyek a fejlesztés korai szakaszában készültek. Közölték azt is, hogy rendkívül sajnálják, hogy a játékosok ilyen körülmények között láthatták a készülő játék részleteit, és hogy a fejlesztés az eddigi tervek szerint halad majd tovább.

link Forrás

Vasárnap reggel jelent meg 3 gigabyte méretben összesen 90 videó az interneten, melyek a GTA VI játékmenetének felvételei láthatóak. A videók alapján ezek főleg tesztverziók lehettek, és a videók viszonylag hamar eltűntek a Youtube-ról. Beszámolók szerint a felvételek többek között megerősítették azt az egy ideje már terjedő értesülést, hogy a GTA-k történetében először lesz majd női főszereplő a játékban. A behatolást elkövető hacker amúgy azt is állította, hogy további GTA-s tartalmak kiszivárogtatása várható a részéről.

A GTA legutóbbi része közel 9 éve jelent meg, és a GTA VI várhatóan legkorábban két év múlva készül el. Az is csak idén februárban vált hivatalossá, hogy a Rockstar egyáltalán új részt fog kiadni, bár azért iparági szereplők régóta elég biztosak voltak benne. Azt nem tudni pontosan, hogy a most kiszivárgott videók mikoriak pontosan, de a Verge megjegyzi, hogy egy részük olyan videókártyás infrastruktúrára épül, ami csak az elmúlt két évben vált hozzáférhetővé.

A videókat posztoló felhasználó, “teapotuberhacker” közben azt állítja, hogy múlt héten az Uber rendszere ellen is elkövetett egy támadást, de erről egyelőre nem tudni további részleteket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.