18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Meglőttek egy toborzótisztet Szibériában

külföld
2022 szeptember 26., 7:40
comments 84

A kelet-szibériai Uszt-Ilimszkben egy fiatalember besétált a helyi toborzóirodába, és meglőtte a helyi toborzóbizottságot vezető parancsnokot. Az esetről videófelvétel is készült.

A Guardian moszkvai tudósítója a Twitteren azt írja, a támadó egy 25 éves férfi, aki maga nem kapott behívót, de a barátait besorozták, ezen bőszült fel annyira, hogy rátámadt a toborzóra. Az anyjának reggel azt mondta, önként jelentkezik a hadseregbe, ezért megy a toborzóirodába.

Irkutsz régió kormányzója szerint a parancsnok életéért még küzdenek az orvosok, a támadót pedig letartóztatták, és meg fogják büntetni. Igor Kobzev kormányzó a Telegramon azt írja, nem tudja felfogni, mi történt, és szégyelli, hogy az eset ez egy olyan időszakban történik, amikor egységre lenne szükség. "Nem egymás ellen kell harcolnunk, hanem a valós fenyegetések ellen" - írja a kormányzó. Mint korábban írtuk, bár Vlagyimir Putyin múlt hét szerdán csak részleges mozgósítást hirdetett, Oroszország távolabbi, kisebbségek által lakott részein a mozgósítás egyáltalán nem tűnik részlegesnek, szinte minden hadra fogható férfit besoroznak. A toborzás ellen nagyobb városokban és az ország szegényebb, kisebbségek lakta részén is tiltakoztak, az észak-kaukázusi Dagesztánban például egy autópályát eltorlaszolva tüntettek a sorozás ellen. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt