Lezártak egy autópályát a mozgósítás ellen tüntetők Dagesztánban, a rendőrség a levegőbe lőve oszlatott

háború
2022 szeptember 25., 12:29

Vasárnap az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban a mozgósítás ellen tüntető falusiak zárák le a Haszavjurtot Mahacskalával összekötő autópályát. A „Tut Dagesztán” Telegram.csatorna szerint egyetlen falu, Endirej lakói okoztak bonyodalmakat a helyi rendőrségnek. Csak innen 110 katonakorú férfit hívtak be, a helyiek ezzel az akcióval szerették volna megakadályozni, hogy el is vigyék őket. A Meduzához eljutott egy videó az esetről, amelyből kiderül, a rendőrök Kalasnyikovokkal lőttek a levegőbe, hogy letereljék az útról a falusiakat.

link Forrás

Csak szombaton több mint 700 embert vettek őrizetbe a mozgósítás elleni oroszországi tüntetéseken. Az OVD-Info független szervezet információi alapján a „részleges” mozgósítás bejelentése óta több mint kétezren lehetnek fogdában olyanok, akiket a tüntetésekről vittek el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.