Azért siethet annyira Oroszország a megszállt ukrán területek annektálásával, hogy már ott is sorozhasson

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
szeptember 27., 13:14
comments 8

Az orosz megszállók szeptember végén sietve, a szabad és tisztességes szavazásnak még csak a látszatára se adva "népszavazásokat" bonyolítottak le Ukrajna megszállt megyéiben azok kiválásáról, illetve Oroszországhoz csatolásáról. Az eseményt még kamu népszavazásnak is túlzás nevezni, az orosz megszálló erők lényegében fegyverrel kényszerítették véleménynyilvánításra a megszállt területek lakóit - és ezt most nem átvitt értelemben értjük, hanem konkrétan gépfegyveres katonák kísérgették a lakosságot ajtóról ajtóra járva személyesen felkereső szavazóbiztosokat, akik előtt nyíltan kellett szavazni.

photo_camera Az oroszok a Krímben, amit 2014-ben szálltak meg, már kényszersorozzák az ukránokat. Ez a felvétel 2022. szeptember 27-én készült Szevasztopolban, ahol a jelentések szerint kétezer embert soroztak be a "részleges" mozgósítás során. Fotó: STRINGER/AFP

Pedig szeptember elején, az ukránok herszoni és harkivi offenzívája után még arról volt szó, hogy az eredetileg szeptember 11-re tervezett szavazásokat határozatlan időre elnapolták. Hogy mire a nagy sietség, arra eddig az volt a magyarázat, hogy a területek gyors Oroszországhoz csatolása talán elrettentheti a nyugati szövetségeseket Ukrajna felfegyverzésétől, mivel a nyugati fegyvereket így, legalábbis Oroszország értelmezése szerint orosz területek ellen, vagy konkrétan orosz területeken vetnék be.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Éves Közösség vagy Belső kör előfizetés mellé most Szily László könyvét adjuk ajándékba!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt