Távolodna Kínától az Apple, Indiában is gyártani fogják az új iPhone-t

külföld
2022 szeptember 27., 05:03

Mérsékelni szeretné Kínától való függőségét az Apple, ezért Indiában is gyártani fogják az új iPhone-t. Az óriásvállalat egyrészt a növekvő kínai-amerikai feszültség, másrészt a szigorú kínai járványkorlátozások miatt igyekszik bővíteni ellátási láncait.

A bejelentés komoly siker Narendra Modi indiai miniszterelnök számára, aki nyolc éve hirdette meg a „Make in India” programot a gyártókapacitások és az export bővítése érdekében, írja a BBC.

photo_camera Az új iPhone-t próbálgatják egy kínai üzletben Fotó: STRINGER/Anadolu Agency via AFP

A JP Morgban befektetési bank arra számít, hogy idén a teljes gyártás öt százalékát Indiába helyezik, 2025-re pedig ez az arány elérheti a 25 százalékot. Régebbi iPhone-okat 2017 óta gyártanak Indiában.

Az iPhone-ok jelentős részét gyártó, Tajvan-központú Foxconn tavaly 1,5 milliárd dollárt fektetett be Vietnamban ugyanebből a célból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.