Meglepetés: a Miniszterelnökségnek hirtelen feltűnt, hogy egy közbeszerzés túl drága, úgyhogy megsemmisítették

POLITIKA
2022 szeptember 28., 18:09

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda által felügyelt Nemzeti Kommunikációs Hivatal közölte az uniós közbeszerzési közlönyben, hogy jogsértés miatt eredményteleníti az egyik, a nemzeti kastélyprogram népszerűsítésére kiírt eljárásának eredményét - írja a Napi.hu. A közbeszerzés a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram 2022. évi marketingkommunikációs tevékenységére vonatkozott volna.

A pápai Esterházy-kastély.
photo_camera A pápai Esterházy-kastély. Fotó: Faludi Imre/MTI/MTVA

A nettó keretösszeg 138,6 millió forint volt, a beszerzést európai uniós forrás bevonásával finanszírozták volna. Minden ajánlatban a rendezvényszervezésre vonatkozó, túlárazottnak minősített tételeket talált a gazdasági operatív programokat irányító hatóság. Az egyik ajánlatot a Brightly Kommunikációs Ügynökség Kft. és a Carat Hungary 21 Média Kft., a másikat a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. adta közösen. Az ajánlattevők egységára „nagymértékű eltérés mutatott a piaci ártól”.

Hogy a notóriusan túlárazott és menet közben akár milliárdokkal dráguló közbeszerzések országában miért tűnt fel ez most hirtelen, azt nem nehéz kitalálni. A kormány éppen 7,5 milliárd euróhoz próbál hozzájutni, amit az EU elsősorban a korrupciós kockázatok miatt tart vissza. Az ilyen keretszerződéseket pedig külön is kifogásolta az unió.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.