Névtelen tippeket vár az EU bűnfelderítő hálózata

bűnügy
2022 szeptember 28., 09:04
comments 9

Bűnszervezetek felderítésében kéri az emberek segítségét az Europol. A „Most Wanted" kampány weboldalán bárki jelezheti, ha tudomása van az EU területén működő bűnszervezetekről, gyilkosságról, emberkereskedelemről, fegyveres rablásokról vagy terrorizmusról - természetesen névtelenül.

A névtelen tippek tényleg segítik a rendőrök munkáját az Europol szerint: az állampolgároknak köszönhetően 2016 óta 335 szökésben lévő bűnöző profilját töltötték fel a weboldalukra, közülük 120 embert már sikerült is letartóztatniuk. A tavalyi kampányban - amely 2021 decemberétől mostanáig tartott - 10 letartóztatás történt.

Az idei kampány kifejezetten bűnszervezetek vezetőire és meghatározó tagjaira fókuszál. A listán kiemelten szerepelnek olyan maffiafőnökök, akiket gyilkosság, kábítószer-kereskedelem, embercsempészet, pénzmosás, sikkasztás vagy más erőszakos bűncselekmény miatt keresnek. Az Europol rendőrei a felhívás szerint éjjel-nappal rendelkezésre állnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt