Egy orosz katonai vezető szerint a tévedésből behívott katonák maguk is felelősek a hibáért

háború
2022 szeptember 29., 6:46
comments 8

Egy szerdán közzétett videóban Marat Uszmanov, Altaj tartomány katonai komisszárja arról beszélt, hogy a tévedésből besorozott oroszok maguk is felelősek a hibáért.

photo_camera 2022. szeptember 20, Szentpétervár. A hirdetőtáblán olvasható felirat: „Oroszországot szolgálni igazi munka”. Fotó: OLGA MALTSEVA/AFP

„Nagy felháborodást váltott ki, hogy szolgálathalasztási joggal rendelkező állampolgárok is katonai behívót kaptak. Ez azért történhetett, mert maguk a polgárok nem teljesítették azt a kötelezettségüket, hogy [...] értesítsék a katonai vezetést a családi állapotukban vagy a munkahelyükön bekövetkezett változásokról" - mondta Uszmanov. Beszélt arról is, hogy azoknak a munkáltatói, akiket munkájuk miatt mentettek fel a sorkatonai szolgálat alól, szintén nem értesítették a hatóságokat.

Azt mondta, több mint száz olyan férfinak, akik már túl idősek a szolgálathoz, tévedésből küldték ki a behívót. Állítólag mindegyikük maga dönthetett róla, hogy marad-e a seregben, vagy hazamegy. Uszmanov állítása szerint csak 62-en választották a hazatérést.

(Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt