Uj Péter: Az orosz birodalom híján van valaminek, ami nélkül a XXI. században nem lehet meg globális hatalom

szerda esetleg csütörtök
2022 szeptember 29., 07:09
comments 10
photo_camera Fotó: SERGEI BOBYLYOV/AFP

„Visszatérve az eredeti nyomvonalra: Dugin és Jugyin is azt ismerte föl – amit egyébként még számtalan orosz és nyugati elemző Dmitríj Trényintől Szilágyi Ákosig rendre megállapít –, hogy a posztszovjet orosz birodalom még nagy erőfeszítések árán, a putyini, FSZB-vezérelt központosítás árán ugyan egyben tudta tartani hatalmas gazdaságát, társadalmát és hadseregét, de teljesen híján van valaminek, ami nélkül a XXI. században már nem lehet meg komoly globális hatalom.

Ezt a dolgot soft powernek hívják. (Dugin ideológiának hívja, és az ortodox egyházra építené.)

Tehát, hogy tudjon állítani magáról valamit, ami miatt vonzó lehet.”

A fenti részlet Uj Péter eheti hírlevelében olvasható, amiben szó van arról is: milyen változtatással lehetne logikus a KDNP frakcióvezetőjének hétfői parlamenti felszólalása, és mi várható az idei október 23.-tól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.