Ujhelyi István kilépett az MSZP-ből

POLITIKA
október 2., 7:39
comments 89

„Valami összeragaszthatatlanul eltört” - írja Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője levelében, amelyben bejelenti, hogy kilép a pártjából. „Próbáltam fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább.”

Az MSZP „tagjainak és szavazóinak köszönhetem politikusi karrieremet. (...) Nem is tőlük köszönök el, hanem a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől” - írja.

Ujhelyi azt írja, az elmúlt években többször próbálta felrázni a pártot, legutóbb az áprilisi, „sokkoló mértékű választási vereség után”. Akkoriban radikális, szociáldemokrata reformot hirdetett, majd júniusban úgy döntött, mégsem indul az elnökségért.

photo_camera Ujhelyi István Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Úgy fogalmaz, javaslataival sokadjára sem tudta „áttörni a belső megkövesedés falát”, helyette kivívta „néhányak intrikus haragját, ami szép lassan elfojtotta” körülötte a tiszta levegőt. „Tudom, hogy sokan – például sikeres önkormányzati vezetőink - éreznek hasonlóképpen.”

Ujhelyi nem zárja ki, hogy „most különváló útjaink összefutnak majd még egy közös mozgalomban”. EP-képviselői posztjáról nem mond le, és tovább építi „az Esély Magyar Szociáldemokrata Közösség civil hálózatát”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt