A Fidesz-KDNP nem akart szavazni a svédek és finnek NATO-csatlakozásáról

hadsereg
október 3., 15:22
comments 43
photo_camera Illusztráció: Grigorij Sziszojev/Sputnik via AFP

A kormány 2,5 hónapja nyújtotta be a Parlamentnek azt a két törvényjavaslatot, ami megadta volna Svédországnak és Finnországnak a parlamenti támogatást a NATO-csatlakozáshoz, de azokat a Parlament még mindig nem vette tárgysorozatba – írta meg a HVG.

Az MSZP-sek a döntés meggyorsításáért a keddi ülésnap napirendjére vették volna fel a két javaslatot, de a változtatást Kövér László házelnök saját hatáskörben elutasította, és amikor az MSZP nyílt szavazást kért a javaslatról, azt a Fidesz-KDNP-s többség Kövérrel egyetértve leszavazta.

Az MSZP-s Tóth Bertalan szerint csak két NATO-tagország nem ratifikálta a finnek és a svédek csatlakozását a szövetséghez, Törökország és Magyarország. Tóth szerint „Finnország és Svédország NATO-csatlakozása is azt a törekvést erősíti, hogy közösen garantáljuk a polgárok biztonságát. Az MSZP elvárja, hogy ezt erősítse a magyar kormány is.” Tóth szégyennek nevezte, hogy a fideszes többség – köztük a honvédelmi államtitkár, Németh Szilárd is – így szavazott. (HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt