Az ukránok azt mondják, újabb falvakat szabadítottak fel Donyeckben és Herszonban

háború
2022 október 03., 05:32
comments 1

Miközben az ukrán hadsereg jelentős sikert ért el Donyeckben a stratégiai fontosságú Liman visszafoglalásával, valamelyest a déli fronton is haladni tudott. Volodimir Zelenszkij elnök vasárnap esti beszédében köszönetet mondott két Herszon megyei falu, Arhangelszk és Miroljubivka visszaszerzéséért.

photo_camera Egy korábban visszafoglalt falu Donyeckben Fotó: METIN AKTAS/Anadolu Agency via AFP

Az ukrán erők augusztus végén kezdték meg lassú és módszeres offenzívájukat Herszon térségében, ahol eddig nem értek el átütő sikert, már csak azért sem, mert sokkal kisebb erővel támadtak, mint északon, Harkivnál. A harcok állásáról Herszonban nehéz tájékozódni, mert az ukrán vezérkar itt szigorúan ragaszkodik a műveleti biztonsághoz.

Közben Szerhij Cserevatyi, a keleti ukrán haderő szóvivője azt mondta, Donyeckben Liman elfoglalása után Torszke községet is sikerült felszabadítani. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.