700 ezren hagyták el Oroszországot a részleges mozgósítás bejelentése óta

külföld
2022 október 4., 14:35
comments 14

Egy hét alatt 200 ezerről nagyjából 700 ezerre nőt azok száma, akik elhagyták Oroszországot, amióta Vlagyimir Putyin bejelentette a részleges mozgósítást. A behívó sokkolta az oroszokat.

photo_camera Oroszok érkeznek Grúziába Fotó: DAVIT KACHKACHISHVILI/Anadolu Agency via AFP

A Forbes Kremlhez közeli forrásaira hivatkozva hatszázezer és egymillió közé teszi a távozók számát. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy nem tudni, kik azok, akik turistaként hagyták el az országot, és később visszatérnének.

Kazahsztánba a bejelentés óta nagyjából 200 ezren érkeztek. Grúziába az első héten több mint 50 ezren csekkoltak be, de sokan távoztak Finnországba és Észtországba is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt