Házasodhatnak az azonos neműek Szlovéniában

külföld
2022 október 04., 16:15
comments 1

48 igen és 29 nem szavazattal elfogadta a szlovén parlament a családtörvényt érintő módosítást, amely lehetővé teszi az azonos neműek házasságát és az azonos nemű párok örökbefogadási lehetőségét is az országban. A házasságot mostantól két személy szövetségeként határozzák meg, az azonos neműek ugyanolyan feltételekkel fogadhatnak örökbe gyermeket, mint a különneműek, írta az MTI.

A módosítást az alkotmánybíróság kényszerítette ki, amikor kimondta, hogy az azonos nemű párok házasságkötését és gyermekvállalását tiltó törvény alkotmányellenes, és arra utasította a parlamentet, hogy hat hónapon belül korrigálja a jogszabályt, biztosítva az eddig tiltott jogokat.

photo_camera Pride Ljubljanában 2017. június 17-én Fotó: JURE MAKOVEC/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt