Diáklányok fojtották bele a szót a rettegett iráni félkatonai szervezet tagjába

külföld
2022 október 05., 11:21
comments 10

Szerdán került fel az internetre az a videó, amin a Forradalmi Gárda alá tartozó félkatonai szervezet, a Baszidzs szólni kíván a tüntető diáklányokhoz, de a fiatalok nem hagyják neki, és kendőjüket levéve skandálják, hogy „tűnj el, Baszidzs!”, írja a BBC.

Az elmúlt hetekben országszerte terjedő tüntetéseket többek között a Baszidzs tagjai is segítettek leverni. A tüntetéseket egy 22 éves nő, Mahsa Amini halála okozta, aki nem sokkal azután halt meg, hogy az erkölcsrendészek őrizetbe vették. Amini történetéről és a tüntetések kezdetéről részletesen is írtunk, azóta több tucat halálos áldozata lehet már a rezsim brutális fellépésének, de a tiltakozások nem hagytak alább.

link Forrás

Olyan videókat is látni az elmúlt napokból, hogy egy idős nő tapsol a fejkendő nélkül tüntető diáklányoknak.

link Forrás

Ali Hámenei, Irán legfőbb vezetője hétfőn szólalt meg először a hetek óta tartó tüntetésekkel kapcsolatban, és közölte, hogy azok mögött az USA és Izrael áll, és hogy mindenben támogatja a biztonsági erőket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.