Dunakeszin a Radnóti gimibe ma nem ment be a diákok 70 százaléka

oktatás
2022 október 05., 11:06
comments 4

Október 5-én reggel a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium legtöbb terme kongott az ürességtől, mert a diákok távolmaradásukkal jelezték szolidaritásukat a pedagógusok felé. 771 diákból ma 546 nem ment be az iskolába.

photo_camera Dunakeszi, Radnóti gimi Fotó: Olvasónk

Ez az egyik olyan iskola, ahol hétfőn polgári engedetlenséggel tiltakoztak a tanárok amiatt, hogy a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kollégáiknak felmondott a tankerület. A Radnóti azon dolgozói, akik részt vettek a hétfői akcióban, kedden délután ügyfélkapun keresztül kapták meg a tankerület figyelmeztető levelét. Talán a Szent István Gimnáziumban történtek vették el a Dunakeszi Tankerület vezetőjének kedvét a személyes átadástól, ott ugyanis a diákok csendes tiltakozással fogadták a tankerület vezetőjét, azt a Házlinger Györgyöt, aki korábban maga is a Szent Istvánba járt.

photo_camera Kongott az ürességtől a Dunakeszi Radnóti. Fotó: Olvasónk


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.