Kadirov állítja, vezérezredessé léptették elő a születésnapján

külföld
2022 október 05., 17:55
comments 13

A negyvenhatodik születésnapját szerdán ünneplő Ramzan Kadirov azt állítja, hogy Vlagyimir Putyin vezérezredessé léptette elő. Ez lenne a 709. számú elnöki rendelet, aminek hivatalosan nincs nyoma. Kadirov szerint az orosz elnök személyesen gratulált a kinevezéshez, amiért végtelen hálát érez, és a szavát adja: nem fognak benne csalódni.

Ramzan Kadirov
photo_camera Ramzan Kadirov Fotó: ALEKSEY NIKOLSKYI/Sputnik via AFP

A vezérezredesi a harmadik legmagasabb rang az orosz hadseregben.

Kadirov az Ukrajna elleni háború egyik legnagyobb támogatója, számos csecsen is harcol és veszti életét az ukrán fronton. A minap azt állította, hogy 14, 15 és 16 éves fiai is mennek a frontra, bár a hadvezér-politikus nem éppen a szavahihetőségéről ismert.

Ramzan Kadirov 2007-es kinevezése óta vezeti elnökként Csecsenföldet, ami az Orosz Föderáció része. A terület lakói a 90-es években és a 2000-es évek elején is véres szeparatista háborút indítottak a függetlenségükért. (meduza.io)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.