Kadirov azt állítja, a 14-16 éves fiait is kiküldi az ukrajnai frontra

háború
2022 október 03., 13:12
comments 17

Ramzan Kadirov csecsen vezető bejelentette, hogy tinédzser fiait, köztük a 14 éves fiát, Adamot is harcba küldi Ukrajnában. „Itt az ideje, hogy bizonyítsanak egy igazi harcban, és én csak üdvözölni tudom ezt a vágyat” – mondta Kadirov, Vlagyimir Putyin elnök közeli szövetségese és a háború hangos támogatója a Telegramon.

A gyerekei hamarosan a frontra mennek, és a legnehezebb szakaszon fognak harcolni – állítja Kadirov, azoknak üzenve, akik azt állították, hogy a szerettei nem vettek részt a „különleges katonai műveletben”. Azt mondta, Ahmat (16), Eli (15) és Adam (14) „szinte a legfiatalabb éveiktől fogva” harcra lettek kiképezve, és az egyébként nem éppen szavahihető csecsen vezér ragaszkodott hozzá, hogy „nem viccelt”.

Ramzan Kadirov 2017. október 5-én.
photo_camera Ramzan Kadirov 2017. október 5-én. Fotó: Alekszej Nikolszkij/Sputnik

Kadirov pár napja azt javasolta Oroszországnak, hogy fontolja meg nukleáris fegyverek alkalmazását Ukrajnában, miután az orosz erők kivonultak a megszállt donyecki régió stratégiai fontosságú városából, Limanból. A Kreml azóta visszautasította az érzelmileg túlfűtött felhívást. „Nálunk az atomfegyverek használata csak a vonatkozó doktrínában foglaltak alapján történhet” – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. (Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.