Klímaaktivisták tiltakoznak, amiért az idei klímatárgyalásokat a Coca-Cola szponzorálja

klímavédelem
október 5., 6:34
comments 4

A COP27-et, az ENSZ idei klímakonferenciáját novemberben tartják Sarm el-Sejkben, ezt a múlt héten jelentette be Egyiptom, miután aláírták a szponzori szerződést a Coca-Colával. A BBC szerint az aláíráskor Michael Goltzman, a Coca-Cola közpolitikáért és fenntarthatóságért felelős globális alelnöke azt mondta, „a Coca-Cola célja, hogy támogassa az éghajlatváltozás elleni kollektív fellépést”.

Klímaaktivisták most „greenwashinggal” vádolják a vállalatot, és már több mint ötezren írták alá azt a petíciót, amelyben azt követelik, hogy vonják vissza a döntést, miszerint a világ egyik legnagyobb műanyaggyártója szponzorálja az ENSZ klímakonferenciáját. A Coca-Cola 2019-ben ismerte el, hogy évente hárommillió tonna műanyag csomagolást használnak fel, a Break Free From Plastic 2021-es auditja pedig a Coca-Colát nevezte meg a világ első számú műanyagszennyezőjének.

Az egyiptomi COP27-elnökség, de az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó szerve sem válaszolt a BBC megkeresésére, hogy kommentálja a szponzori megállapodást. Tavaly, amikor az Egyesült Királyság adott otthont a konferenciának, megtiltották, hogy fosszilis tüzelőanyaggal foglalkozó vállalatok szponzorálják az eseményt. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt