Megegyezett a Rust forgatásán lelőtt operatőr, Halyna Hutchins családja Alec Baldwinnal és a film producereivel

külföld
2022 október 05., 18:56
comments 2

Alec Baldwin és a Rust című western producerei megegyeztek a film tavaly októberben elhunyt operatőrének, Halyna Hutchinsnak a családjával. Az operatőrt Baldwin lőtte le véletlenül egy kellékfegyverrel a film forgatásán.

photo_camera Halyna Hutchins
Fotó: MOSTAFA BASSIM ADLY/Anadolu Agency via AFP

A Rust forgatása az új-mexikói Santa Fe melletti Bonanza Creek Ranchon zajlott 2021 októberében, amikor Hutchins életét vesztette. Az állam munkabiztonsági hivatala a lehető legmagasabb összegű bírságot szabta ki a filmet gyártó cégre a biztonsági mulasztások miatt. Az új-mexikói orvos szakértői hivatal augusztusban balesetnek minősítette a történteket, mivel a fegyver töltöttségét nem találták szándékosnak.

A mostani egyezség értelmében a család Baldwin és mások ellen indított keresetét visszavonják, és a film forgatása januárban folytatódik az összes eredeti főszereplővel – közölte Matthew Hutchins, az áldozat özvegye egy nyilatkozatban.

Az egyezség részeként Matthew Hutchins a Rust executive producere lesz.
„Mindannyian úgy gondoljuk, hogy Halyna halála szörnyű baleset volt.” – fogalmazott Matthew Hutchins.

Baldwin ügyvédje, Luke Nikas a megegyezésről azt mondta:

„Hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzájárult ennek a tragikus és fájdalmas helyzetnek a megoldásához.”

(via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.