A pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának tanárai is kiállnak a magyar közoktatásért

oktatás
2022 október 07., 18:50
comments 4

„Ne hagyjátok (…) az iskolát” - a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának tanárai Reményik Sándortól idézve állnak ki a magyar közoktatásért és minden szereplőjéért, a jövő nemzedék oktatásának biztonságáért, a tanári pálya megbecsültségéért.

Összesen 40 tanár írta alá a nyilatkozatot, amiben elutasítják a közoktatást érő cinikus hangnemet és a megfélemlítés minden eszközét. Még a választások előtt több egyházi iskolából is részt vettek pedagógusok a polgári engedetlenségben, de ősszel eddig nem voltak annyira aktívak.

(Érdekesség, hogy a pécsi gimnáziumban végzett Tiborcz István is.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt