Erdogan szerint ismét a háború befejezéséről tárgyalt Putyinnal

külföld
2022 október 07., 15:07
comments 6

Telefonon tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a kétoldalú kapcsolatok javításáról, valamint elismételte, Ankara hajlandó lenne kivenni a részét az ukrajnai háború békés megoldásából, közölte Erdogan hivatala.

Mikor Erdogan múlt hónapban arról beszélt, hogy Putyin a háború végét tervezi, egy nappal később megkezdődött Oroszországban a részleges mozgósítás.

Törökország NATO tagországként kétoldalú taktikát folytat, egyrészről gyakran Erdogan az, aki közvetít Moszkva felé, a gabonaszállítmányok felszabadítását is a törökök segítségével ütötték nyélbe, másrészről fegyverekkel támogatja Ukrajnát, miközben az oroszok elleni szankciókat nem támogatja. (Reuters)

photo_camera Putyin és Erdogan Sanghajban. Fotó: ALEXANDR DEMYANCHUK/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt