Két orosz csónakkal menekült Alaszkáig a sorozás elől

külföld
2022 október 07., 20:09
comments 7
Gambell tengerpartja.
photo_camera Gambell tengerpartja. Fotó: 1st Lt. John Callahan/This photo was taken by a government employee as part of his or her official duties. They are free to use and redistribute.

Két idegen érkezett csónakkal az alaszkai Gambell falvába, a Szent-Lőrinc szigetre. A két orosz állampolgárt amerikai tisztviselők vették őrizetbe. Azért hajóztak 480 kilométert a tengeren Amerikába, hogy menedékjogot kérjenek az országban. A menedékkérelmek feldolgozása folyamatban van.

A két orosz, akárcsak több százezer honfitársuk, a részleges mozgósítás elől menekültek Oroszországból. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.