A DK a strasbourgi bírósághoz fordul, amiért Kövér László négymillióra büntette az egyik képviselőjüket

belföld
2022 október 08., 10:19
comments 10

A Demokratikus Koalíció közleménye az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a Sebián-Petrovszki Lászlóra kiszabott törvénytelen büntetés miatt – írják közleményükben.

Kövér László házelnök azután büntette 4 millió forintra Sebián-Petrovszkit, hogy az az Országgyűlés 27-i ülésnapján napirend előtti felszólalásában azt mondta:

„Egy dolog biztos: törvényes kormány egyikkel sem próbálkozna, ilyet csak egy olyan, törvénytelen kormány tesz, amely a saját érdekét...” A mondatot nem tudta befejezni, mert Kövér László elvette tőle a szót.

A DK közleményében azt írják, „hiába garantálja tehát a szólás- és véleményszabadságot az Alaptörvény, hiába védi maga az országgyűlési törvény is a képviselők véleményszabadságát, Kövér László a ház szájzár elvtársaként önkényesen büntethet meg ellenzéki képviselőket a véleményük miatt”.

A Demokratikus Koalíció szerint „a törvénytelen kormány egy törvénytelen büntetést szabott ki”, emiatt fordulnak a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához. Szerintük „Kövér László megsértett minden írott és íratlan törvényt, amikor politikai véleményéért vette el a szót Sebián-Petrovszki Lászlótól a Parlamentben és büntette meg 4 millió forintra”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt