A texasi tankerület felfüggesztette az összes rendőrt, akik az iskolai mészárlás alatt szolgálatban voltak

külföld
2022 október 08., 12:34
comments 4

Miután öt hónap eltelt a texasi Robb általános iskolában történt lövöldözés óta és számtalan kritika érte a tankerületet, hogy ennyi idő alatt sem sikerült felelősségre vonni senkit, Uvalde tankerülete pénteken bejelentette, hogy a teljes rendőri állományt felfüggesztették. Az ABC News szerint ez legalább négy rendőrt és egy biztonsági őrt érint. Helyükre a Texasi Közbiztonsági Hivataltól kértek katonákat, ők lesznek a rendőrök helyett az iskolák területén. A tankerület vezetője nem sokkal később saját nyugdíjba vonulását is bejelentette.

Egy határőr virágot helyez el az iskola előtt.
photo_camera Egy határőr virágot helyez el az iskola előtt. Fotó: YASIN OZTURK/Anadolu Agency via AFP

A merénylő 19 gyereket és két tanárt megölt. A rendőrfőnököt, akinek az egész műveletet vezetnie kellett volna, ahelyett végzetesen hosszú ideig, 77 percig várakoztatta a rendőröket, augusztus végén rúgták ki. A héten rúgták ki Crimson Elizondót, az egyik első rendőrt, aki megérkezett a helyszínre, mivel hátráltatta a mentést azzal, hogy sem a fegyverét, sem a golyóálló mellényét nem vitte magával. A felfüggesztéssel egy időben azt a hadnagyot, aki az uvaldei lövöldözés után vezette a tankerület rendőrségét, és Ken Muellert, a kerület diákszolgálati igazgatóját adminisztratív szabadságra küldték, Mueller azóta a nyugdíjazását kérte.

A tankerület azt állítja, azért nem történt eddig felelősségre vonás, mert még mindig nem kapták meg a Texasi Rendőrfőnökök Szövetsége által végzett vizsgálat eredményét és a felkért magánnyomozó cég vizsgálatának eredményeit sem. (Jezebel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.