Decemberig 300 embert bocsát el a Wellis Ózdon

gazdaság
2022 október 08., 18:04
comments 20

A drasztikus keresletcsökkenés miatt ózdi dolgozóinak felét, 300 embert bocsát el decemberig a jakuzzikat és medencéket gyártó Wellis Magyarország Zrt. - derül ki az RTL Híradójából. A leépítés a fizikai dolgozókat érinti. A Wellis szóvivője azt közölte, gyakorlatilag befagyott az európai medencepiac.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter üzemlátogatáson a Wellis Zrt. gyártócsarnokában az átadás napján Ózdon 2022. február 8-án.
photo_camera Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter üzemlátogatáson a Wellis Zrt. gyártócsarnokában az átadás napján Ózdon 2022. február 8-án. Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

A cég indulását – 3 és fél milliárd forint állami támogatással – két éve Szijjártó Péter miniszter jelentette be. A cég ma az RTL-nek azt nyilatkozta, hogy az állami támogatásnak csak egy kisebb részét kapták meg, mert a vállalásaik nem teljesültek. A bejelentéskor két éve 800 új munkahely létrehozásáról volt szó, ám ebből csak 600 teljesült, és a leépítéssel ez a szám is felére csökken.

Idén bezárt Ózdon a Johnson Electric is. A Wellisnél történő leépítésről Janiczak Dávid polgármester azt mondta: „Korábban 2400-2500 főt foglalkoztattak azok a nagy foglalkoztatók, akiknek a jelenlegi épületeiben most összesen 394 ember dolgozik. Ez a város számára katasztrofális.”


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.