Elon Musk szerint a Kína és Tajvan közötti feszültséget úgy lehetne feloldani, ha átadnák Pekingnek Tajvan egy részének ellenőrzését

külföld
2022 október 08., 08:44

Egy a Financial Timesnak adott interjúban azt mondta, hogy Tajvan Hongkonghoz hasonlóan legyen „különleges közigazgatási övezet”.

Elon Musk úgy fogalmazott, hogy az ő „javaslata” az, hogy „ki kellene találni egy különleges közigazgatási övezetet Tajvan számára”, ami „észszerűen elfogadható”, bár „valószínűleg nem tesz mindenkit boldoggá”. Szerinte elképzelhető, hogy „tudnának egy olyan megállapodást kötni”, amely „engedékenyebb, mint Hongkong”. Musk azután beszélt erről, hogy Kínáról kérdezték, miután cége, a Tesla gyárat működtet Sanghajban.

Musk szerint a Tajvan körüli konfliktus elkerülhetetlen, aminek szerint nemcsak a Teslára, de az Apple-re és a világgazdaságra is lenne hatása.

Arról is beszélt, hogy Kína nem helyesli a Starlink ukrajnai bevezetését, amellyen segítenének az ukrán hadseregnek kijátszani az internet oroszországi lekapcsolását.

Napokkal korábban Musk azt javasolta, hogy Ukrajna engedje át a Krímet Oroszországnak. Musk szavazást indított Twitteren az elcsatolt ukrán területekről, amire Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy másik szavazással vágott vissza. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.