Irán kurd városaiban lőnek a tüntetőkre

külföld
2022 október 08., 13:38
comments 2

„Az iráni biztonsági erők lőnek a tüntetőkre Szanandadzsban és Szakkezben” - közölte a Hengaw iráni emberi jogi csoport. Az egyik hasba lőtt tüntető meghalt, és állításuk szerint a rohamrendőrök is könnygázt használtak. Egy másik férfit az autójában lőttek le.

link Forrás

Több más iráni Twitter-fiók is beszámolt a két északnyugati kurd városban tiltakozók elleni lövöldözésről. Sok helyen a tüntető tömeg visszaszorította a biztonsági erőket, és fontosabb útvonalakat is elzártak előlük.

A Mahsa Amini halála miatt négy hete indult iráni tüntetéssorozatban eddig több mint 150 ember vesztette életét, több százan megsebesültek, és ezreket tartóztattak le abiztonsági erők. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.