Részlegesen újraindult a forgalom a krími hídon a hajnali robbanás után

háború
2022 október 08., 17:49
comments 8

Szombat délutánra újra elindult a forgalom a könnyű járművek számára az Oroszországot és a Krímet összekötő hídon, ahol hajnalban robbanás történt, egy része pedig beszakadt - közölték a krími hatóságok. Az áthaladó járműveket átvizsgálják.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A híd vasúti része nem szakadt le, ez is újranyitott a hivatalos közlés szerint. A híd állapotát ugyanakkor vizsgálják.

Bár az első hírek arról szóltak, nincs halálos áldozat, az orosz hatóságok azóta közölték, hárman meghaltak a robbanásban. Egyelőre senki nem jelentkezett, mint a robbantás elkövetője, és az elkövetés pontos módja sem tisztázott.

A hidat Putyin elnök személyesen adta át 2018-ban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.