Szabotázs miatt három órán át állt a vonatközlekedés Észak-Németországban

külföld
2022 október 08., 12:56

Szombat reggel technikai hiba miatt majdnem három órára teljesen leállt a vonatközlekedés Észak-Németországban. A hibát a vezetékek szándékos rongálása okozta, ami miatt nem működött a vonatok közti digitális rádiókommunikáció - közölte a Deutsche Bahn. Később megszólalt Volker Wissing közlekedési miniszter is, ő szintén szándékos és célzott szabotázsakcióról beszélt.

Deutsche Bahn járat Dortmundban.
photo_camera Deutsche Bahn járat Dortmundban. Fotó: BERND THISSEN/dpa Picture-Alliance via AFP

Az ügyben nyomozást indítottak a német hatóságok. Egyelőre nincs információ arról, ki lehetett az elkövető. Elképzelhető, hogy szimpla kábellopás történt. A Der Spiegel lap úgy tudja, két helyen rongálták meg a vezetékeket: Dortmundban és Berlin egyik külvárosában.

A hibát azóta kijavították, de jelentős késések előfordulhatnak és több járatot is töröltek. A kimaradás rengeteg járatot érintett országszerte, köztük nemzetközi vonatokat is. (DW, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.