Terézváros polgármestere találkozni szeretett volna a tankerület igazgatójával, de Marosi Beatrix nemet mondott

oktatás
2022 október 08., 16:26
comments 7

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere találkozni szeretett volna Marosi Beatrixszal, a Belső-Pesti tankerületi Központ igazgatójával, mert aggasztja a kerületi diákok, tanárok sorsa - ebben a kerületben működik ugyanis a Kölcsey Ferenc Gimnázium, ahonnan alig több mint egy hete öt tanárt rúgtak ki, miután polgári engedetlenségi akciót hirdettek. Marosi nemet mondott a találkozóra, amit azzal indokolt, hogy

a tankerület sem kíván beleszólni abba, hogy az önkormányzat hogyan és kikkel látja el a feladatait.

A tankerület igazgatója mindössze abban vár közreműködést Sopronitól, hogy „a pedagógusok a jogszabályokban számukra biztosított, törvényes módon fejezzék ki a véleményüket”.

A tankerülethez ragasztott üzenetek.
photo_camera A tankerülethez ragasztott üzenetek. Fotó: Bankó Gábor / 444

Szász Zsófi két elbocsátott kölcseys tanárról forgatott videót:

link Forrás

A Magyar Jeti e heti adása pedig a kirúgások kiváltotta tiltakozási hullámról sszól, és arról, miért érdeke a NER-nek legyalulni az oktatást:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.